Go Back   TeamTalk > Classifieds Buy/Sell > For Sale: Parts & Accessories

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 11-07-2019, 03:38 PM
mabird1980 mabird1980 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Boat: Shopping for a 02 Mastercraft X30
Location: United States
Posts: 5
Wanted Perfect Pass Single line display

Here's the story, I have an 02 X30 that needs a working single line display. I can make the current one work by jumpering the pins on the back side of the gauge and am contemplating mounting momentary switches to get it to work but figured before i did i would check here to see if anyone had an old single line display laying around that they might be willing to sell.
Reply With Quote
  #2  
Old 11-08-2019, 09:06 AM
Strreamline Strreamline is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Aug 2016
Boat: 1988 Mastercraft Platinum Prostar 190
Location: Canada
Posts: 194
I have one of the larger size, might be able to swap parts into yours?
Reply With Quote
  #3  
Old 11-08-2019, 11:58 AM
slalomjunkie slalomjunkie is offline
MC Devotee
 
Join Date: Apr 2015
Boat: NA
Location: West
Posts: 2,377
Quote:
Originally Posted by mabird1980 View Post
Here's the story, I have an 02 X30 that needs a working single line display. I can make the current one work by jumpering the pins on the back side of the gauge and am contemplating mounting momentary switches to get it to work but figured before i did i would check here to see if anyone had an old single line display laying around that they might be willing to sell.
Idea - Call Mark at PP and ask if it might be able to be repaired...?
__________________
The sea, once it casts it's spell, holds one in it's net of wonder forever - Jacques Cousteau
Reply With Quote
  #4  
Old 11-08-2019, 04:18 PM
mabird1980 mabird1980 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Boat: Shopping for a 02 Mastercraft X30
Location: United States
Posts: 5
Thanks for the responses.

Strreamline - Thank you for the offer unfortunately the parts that i need are the faceplate itself with the ribbon cable that is permanently attached so unless its a 3.5" gauge it probably wouldn't work.

Slalomjunkie - I contacted Perfect Pass and unfortunately they were not much help in this regard. They don't support the single line displays anymore and their only solution is to upgrade to stargazer with a new multiline display at a cost of over $800 so basically the cost of a new system minus the existing servo motor. A little more than i'd like to pay considering the system is fully functional minus the display. Really wish they'd make the price a little more palatable for situations in which their original version failed.

I'm pretty good with simple wiring so will probably end up bypassing the buttons on the faceplate and relocating the buttons to 4 momentary's mounted on the dash.
Reply With Quote
  #5  
Old 11-10-2019, 06:52 PM
Virginia D'Ardenne Virginia D'Ardenne is offline
TT Newbie
 
Join Date: Sep 2018
Boat: 1994 MasterCraft ProStar 205
Location: VA
Posts: 8
mabird1980 - Did you find your single line display or did you do the upgrade?
Reply With Quote
  #6  
Old 11-11-2019, 10:07 AM
slalomjunkie slalomjunkie is offline
MC Devotee
 
Join Date: Apr 2015
Boat: NA
Location: West
Posts: 2,377
Quote:
Originally Posted by mabird1980 View Post
Slalomjunkie - I contacted Perfect Pass and unfortunately they were not much help in this regard. They don't support the single line displays anymore and their only solution is to upgrade to stargazer with a new multiline display at a cost of over $800 so basically the cost of a new system minus the existing servo motor. A little more than i'd like to pay considering the system is fully functional minus the display. Really wish they'd make the price a little more palatable for situations in which their original version failed.
If you have a workaround, you could go with it and continue to wait until someone else upgrades.

Or… Here’s an idea: Old master modules go for anywhere from $75 to $150, I would target $100. If you get a master module that has the software version that supports a multi line display, you could just buy a brand new display from PP.. That would be far cheaper than the full SG upgrade. PP should be able to tell you what the earliest software version you’d need to support a multi line display… I was thinking 6.4 but I can not recall.
__________________
The sea, once it casts it's spell, holds one in it's net of wonder forever - Jacques Cousteau
Reply With Quote
  #7  
Old 11-11-2019, 04:32 PM
MC351stars's Avatar
MC351stars MC351stars is offline
TT Regular
 
Join Date: May 2008
Boat: 1994 Prostar 205 EFI
Location: Knoxville, TN
Posts: 32
I have one brand new and one used single line remote display. They are rectangular housings that can be mounted anywhere around the dash area to keep your stock dual speedometers in place. PM or email me if you are interested and I can send pictures. [email protected]
__________________
1983 Stars & Stripes
1994 Prostar 205 (5.7 TBI)
Reply With Quote
  #8  
Old 11-14-2019, 03:48 PM
mabird1980 mabird1980 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Boat: Shopping for a 02 Mastercraft X30
Location: United States
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by Virginia D'Ardenne View Post
mabird1980 - Did you find your single line display or did you do the upgrade?
Haven’t found one yet, do you have one?
Reply With Quote
  #9  
Old 11-14-2019, 03:52 PM
mabird1980 mabird1980 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Oct 2018
Boat: Shopping for a 02 Mastercraft X30
Location: United States
Posts: 5
Quote:
Originally Posted by slalomjunkie View Post
If you have a workaround, you could go with it and continue to wait until someone else upgrades.

Or… Here’s an idea: Old master modules go for anywhere from $75 to $150, I would target $100. If you get a master module that has the software version that supports a multi line display, you could just buy a brand new display from PP.. That would be far cheaper than the full SG upgrade. PP should be able to tell you what the earliest software version you’d need to support a multi line display… I was thinking 6.4 but I can not recall.
Don’t want to do the workaround right away because it would require drilling extra holes in the dash. Obviously I want to avoid that if at all possible.

Thats a great idea, if I can’t find a single line display I may go that direction, thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 04:59 AM.


2018