Go Back   TeamTalk > Maintenance Tips, How-tos and Refurbishing Topics > Electrical

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 09-07-2020, 08:54 AM
petemcc's Avatar
petemcc petemcc is offline
TT Regular
 
Join Date: Jun 2009
Boat: 2017 X-10
Location: Southeast - Smith Mountain Lake VA / Raleigh NC
Posts: 58
depth water temp lost 17 x10 hv700 display

Just got by boat back from the dealer for service and now missing Water Temp and Depth from my display. I'm guessing transducer or wire disconnect.... any ideas? For a 17 x10 where is the transducer location? Thank you!
__________________
'17 X-10
'92 Maristar
Reply With Quote
  #2  
Old 09-07-2020, 09:11 AM
86Skier's Avatar
86Skier 86Skier is offline
MC Fanatic
 
Join Date: May 2013
Boat: 2014 X2 (1986 MC Skier - SOLD)
Location: Midwest
Posts: 619
Sounds like your bi-ducer... provided they continued using the same parts in 17 as my 2014.... I just needed one as well. Part number 509170 (replaces old PN 509161) is what I needed, and runs just shy of $400 shipped. Install is a breeze, maybe 5 minutes tops, just unscrew the top, pull out, and plug in. Took longer to tuck the cables nicely than anything, but even that was quick.

I searched a few places, and Inboard Parts HQ was the lowest price and fastest shipping.

You won't end up needing most of the parts pictured, since the thru hull fitting is already installed on your hull.

Also, might want to locate yours first (near the transmission, port side on an X2, not sure on an X10)... and just check the wire connection. Always possible it got unplugged if just at the dealer. Also check all your fuses/breakers just to rule out the cheap/easy stuff.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-07-2020, 01:42 PM
petemcc's Avatar
petemcc petemcc is offline
TT Regular
 
Join Date: Jun 2009
Boat: 2017 X-10
Location: Southeast - Smith Mountain Lake VA / Raleigh NC
Posts: 58
86skier. Thanks. Iíve checked the breaker, could not locate an online fuse. Will order the replacement
Many thanks


Sent from my iPhone using Tapatalk
__________________
'17 X-10
'92 Maristar
Reply With Quote
  #4  
Old 09-07-2020, 03:17 PM
86Skier's Avatar
86Skier 86Skier is offline
MC Fanatic
 
Join Date: May 2013
Boat: 2014 X2 (1986 MC Skier - SOLD)
Location: Midwest
Posts: 619
Part number is written on your current one. Might want to check to confirm before ordering. Believe its an Airmar.

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
Reply With Quote
  #5  
Old 06-07-2021, 07:22 AM
petemcc's Avatar
petemcc petemcc is offline
TT Regular
 
Join Date: Jun 2009
Boat: 2017 X-10
Location: Southeast - Smith Mountain Lake VA / Raleigh NC
Posts: 58
Finally installed a new triducer and still not working. Is there an inline fuse? Any wire harness connections other that at the triducer and the screen? I'm pretty sure all the breakers are closed (working position).
Thoughts?
__________________
'17 X-10
'92 Maristar
Reply With Quote
  #6  
Old 07-23-2021, 03:38 PM
rk0089 rk0089 is offline
TT Newbie
 
Join Date: Feb 2015
Boat: 2016 X46
Location: SoCal
Posts: 20
Update?
You ever get this resolved?
Reply With Quote
  #7  
Old 07-24-2021, 01:37 PM
Jackfrost Jackfrost is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: May 2020
Boat: 2007 ProStar 197
Location: Canada
Posts: 143
Check under the dash. Up top.
Should be labeled paddlewheel.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 08:14 PM.


2020