Go Back   TeamTalk > General MasterCraft Topics > General Discussion

Reply
 
Thread Tools Display Modes
  #1  
Old 08-20-2018, 10:48 AM
AZCRUZIN AZCRUZIN is offline
TT Regular
 
Join Date: Jan 2018
Boat: 2018 x23
Location: Southwest
Posts: 37
Dual Screens Software Update

Looks like the dual screens gremlins thread was accidentally deleted with the hack yesterday, so reposting this question. I just had my '18 23 25 hour service and had the software update applied along with the new harness, etc.. I am not getting the "safety acknowledgement" at startup that others have referenced after the update and am wondering if my dealer loaded the most recent update. I checked in my settings and it is stating that I have update 2921080 - 20180112. I would have thought the update would have a more recent date than Jan 12, 2018, but not sure how they name their updates. Is this consistent with what others have?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-20-2018, 10:58 AM
tomwhitejr1 tomwhitejr1 is offline
TT Regular
 
Join Date: Jun 2018
Boat: 2018 XT22
Location: southwest
Posts: 31
Quote:
Originally Posted by AZCRUZIN View Post
Looks like the dual screens gremlins thread was accidentally deleted with the hack yesterday, so reposting this question. I just had my '18 23 25 hour service and had the software update applied along with the new harness, etc.. I am not getting the "safety acknowledgement" at startup that others have referenced after the update and am wondering if my dealer loaded the most recent update. I checked in my settings and it is stating that I have update 2921080 - 20180112. I would have thought the update would have a more recent date than Jan 12, 2018, but not sure how they name their updates. Is this consistent with what others have?
Ill check my code when I get home. I do not get any safety acknowledgement either. Is you dealer Wolf? I had my '18 XT22 at the dealer 3 weeks ago for the 25 hour service and they told they did an update as well. I'm still having issues with touch screen not coming on at initial start up and now this weekend the ballast pumps did not come on. I had to turn battery off and back on for them to work.
Reply With Quote
  #3  
Old 08-20-2018, 11:20 AM
XC500mod XC500mod is online now
MC Fanatic
 
Join Date: Sep 2015
Boat: 19 x22
Location: Upper Midwest
Posts: 868
The newest version will have you acknowledge a disclaimer. I just had it installed 5 days ago. I can check when I get home.
Reply With Quote
  #4  
Old 08-20-2018, 12:01 PM
AZCRUZIN AZCRUZIN is offline
TT Regular
 
Join Date: Jan 2018
Boat: 2018 x23
Location: Southwest
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by tomwhitejr1 View Post
Ill check my code when I get home. I do not get any safety acknowledgement either. Is you dealer Wolf? I had my '18 XT22 at the dealer 3 weeks ago for the 25 hour service and they told they did an update as well. I'm still having issues with touch screen not coming on at initial start up and now this weekend the ballast pumps did not come on. I had to turn battery off and back on for them to work.
Yeah, my dealer is Wolf...they've been great to work with, but just want to make sure they loaded the most recent update. I'm not having any of the other problems you mentioned, so not sure if it's related to the update or not.
Reply With Quote
  #5  
Old 08-20-2018, 01:07 PM
csherbo's Avatar
csherbo csherbo is offline
TT Enthusiast
 
Join Date: Jan 2014
Boat: 2018 XT22 5500
Location: Austin, Texas
Posts: 336
Quote:
Originally Posted by AZCRUZIN View Post
Looks like the dual screens gremlins thread was accidentally deleted with the hack yesterday, so reposting this question. I just had my '18 23 25 hour service and had the software update applied along with the new harness, etc.. I am not getting the "safety acknowledgement" at startup that others have referenced after the update and am wondering if my dealer loaded the most recent update. I checked in my settings and it is stating that I have update 2921080 - 20180112. I would have thought the update would have a more recent date than Jan 12, 2018, but not sure how they name their updates. Is this consistent with what others have?
That for sure isn't the latest. That is the version I updated from. The new ones have a June date. I do have an issue with the new software though, my triple tab auto-launch doesn't deploy fully when in Wakeboard Advanced Mode. It still works, but it puts Port down to 65 and Starboard at 70, makes for a bit of a steering challenge just before they retract.
Reply With Quote
  #6  
Old 08-20-2018, 01:28 PM
uplandbird uplandbird is offline
MC Devotee
 
Join Date: Aug 2014
Boat: 2018 X23 6000GDI - Previous 2014 Gen2 X25 6.0L
Location: Kansas City
Posts: 1,137
I got my boat back. Everything is working great. Stereo much improved. New wiring harness. No safety acknowledgment showing up.
Reply With Quote
  #7  
Old 08-20-2018, 02:25 PM
AZCRUZIN AZCRUZIN is offline
TT Regular
 
Join Date: Jan 2018
Boat: 2018 x23
Location: Southwest
Posts: 37
Quote:
Originally Posted by uplandbird View Post
I got my boat back. Everything is working great. Stereo much improved. New wiring harness. No safety acknowledgment showing up.
Do you happen to know the update date on yours? Weird that some people have the safety acknowledgement and some don't...what gives...shouldn't they all be working off of the same update? My stereo seems to be much improved, but I now get some wavy lines on the camera screen when the boat is on (lines disappear when engine off)...didn't have that issue before the update. Just trying to figure out if there's a newer update than the one I got.
Reply With Quote
  #8  
Old 08-20-2018, 02:29 PM
uplandbird uplandbird is offline
MC Devotee
 
Join Date: Aug 2014
Boat: 2018 X23 6000GDI - Previous 2014 Gen2 X25 6.0L
Location: Kansas City
Posts: 1,137
Quote:
Originally Posted by AZCRUZIN View Post
Do you happen to know the update date on yours? Weird that some people have the safety acknowledgement and some don't...what gives...shouldn't they all be working off of the same update? My stereo seems to be much improved, but I now get some wavy lines on the camera screen when the boat is on (lines disappear when engine off)...didn't have that issue before the update. Just trying to figure out if there's a newer update than the one I got.
Ill have to check my software version next time out.
Reply With Quote
  #9  
Old 08-20-2018, 02:37 PM
Tony84121
Guest
 
Posts: n/a
I recently had my '18 X46 in for it's 20 hour service, and dealer said they did an upgrade to the stereo. Today's software is as follows:
Screen 1: 2910534-09212017
Screen 2: 2910534-10022017

I'm not seeing any acknowledgement screen at start up, nor an Auto-Volume level 5, and overall quite disappointed in bass response and overall volume output.

Anyone out there know if there is newer software, and the version number(s), so i can ask the dealer about this?
Reply With Quote
  #10  
Old 08-20-2018, 03:03 PM
uplandbird uplandbird is offline
MC Devotee
 
Join Date: Aug 2014
Boat: 2018 X23 6000GDI - Previous 2014 Gen2 X25 6.0L
Location: Kansas City
Posts: 1,137
Quote:
Originally Posted by Tony84121 View Post
I recently had my '18 X46 in for it's 20 hour service, and dealer said they did an upgrade to the stereo. Today's software is as follows:
Screen 1: 2910534-09212017
Screen 2: 2910534-10022017

I'm not seeing any acknowledgement screen at start up, nor an Auto-Volume level 5, and overall quite disappointed in bass response and overall volume output.

Anyone out there know if there is newer software, and the version number(s), so i can ask the dealer about this?
One of the items in my service bulletin (other than the wiring harness) was to address bass. Its much better now. And I no longer lose significant tower volume in surf mode. MUCH BETTER.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off


All times are GMT -4. The time now is 03:51 PM.


2018